CHAD RICHARD – WORTHY CAUSE

Ondanks de alomtegenwoordige crisis in de muziekwereld floreert de scène rond country, folk en Americana als nooit tevoren. De grote hoeveelheid nieuwe platen in deze muziekgenres die onze redactie nog steeds vlot weet te bereiken zijn daarvan de belangrijkste getuigen. De in Louisiana opgegroeide singer-songwriter Chad Richard is één van de vertolkers en nieuwe namen in deze genres. In 2015 verscheen zijn debuutplaat “Veteran’s Grocery” die geproduceerd werd door niemand minder dan de Texaanse countrylegende en singer-songwriter Walt Wilkins die instond voor de opname van het album in een studio in Austin, Texas.

Chad Richard en Walt Wilkins hebben elkaar nu opnieuw gevonden voor de opname van het tweede album “Worthy Cause”. Twaalf door Chad Richard gecomponeerde liedjes in muziekstijlen als Cajun, country, Texas swing en blues sieren deze nieuwe plaat. Walt Wilkins en Ron Flynt waren de producers van dit album dat opnieuw in dezelfde Texaanse studio in Austin werd opgenomen met extra gastmuzikanten zoals o.a. Chip Dolan op piano en Hammondorgel, Corby Schaub op lap steelgitaar, Marian Brackney op fiddle, Bill Small op basgitaar en Ray Rodriguez achter de drums.

Op de video bij deze recensie kunt u genieten van een door Chad Richard samen met de band ‘The Mystiqueros’ live gebrachte uitvoering van het bluesy nummer “Slow Rollin’ State Line” waarmee dit album ook begint. Daarna volgen het zachtjes voortkabbelende countrydeuntje “Love Anyway” en de door akoestische gitaar begeleide liefdesballad “German Angel”. “Right Now” is een lekker swingende countryrocksong en de albumtiteltrack en ballad “Worthy Cause” is een dankbaar muzikaal eerbetoon aan zijn geliefde vrouwtje.

Als inspiratiebron voor zijn liedjes boort Chad Richard ook graag eigen ervaringen aan, o.a. in de akoestische pianoballad “Waters Rise” waarin hij vertelt over de vreselijke overstromingen die hem en vele anderen hebben getroffen na de verwoestende doortocht van de orkaan ‘Harvey’ in 2017. Ook het beklijvende “The Big And The Little Hand” en “12 More Days Of Blue” hebben een persoonlijke toets, want als alleenstaande vader vertelt hij hierin over hoe hij zijn pijn probeert te verbijten om in staat te zijn toch het allerbeste voor zijn kind te bezorgen.

Chad Richard heeft het maken van muziek en de optredens altijd als een hobby beschouwd, meer uit noodzaak dan als objectief. Hij werkt al gedurende 30 jaar in een chemische fabriek in Louisiana en is amper 2 jaar van zijn pensioen verwijderd. Dat hij zich daarna voor de volle 100% op het brengen van zijn muziek zal storten lijkt ons een evidentie. Met de verhalende songs van zijn twee schitterende platen zal hij ongetwijfeld voor een leuke avond entertainment voor zijn fans kunnen zorgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video